RSS

Pages

PiLot

tibe2 ak rase terpanggil utk mbebel disini

alkisahnye, ak telah mengepost status di fb yg berbunyi:
" lepas tgk cite ape tah kat tv tuh, sume org post pasal pilot
yg ppuan nk pkwe pilot, yg laki tibe2 nk jd pilot..
hebat sgt ke pilot dlm cite ape tah tu
sume org dah terpengaruh dgn cerekarama..terokk~~ haha"

ade kawan ak kata, yela, ak da dapat "balak" pilot, mmg la boleh ckp cm2...(balak xbalak sgt laaahh)

ak xtau nk cite kat sape..bile ak xtau nk cite kat sape, cni jela tmpat ak bebel..
ak post cm2 sb ak tertanya2, hebat sgt ke watak pilot yg dilakon kan sampai budak2 ni semua terpengaruh, dak2 laki pon terpengaruh smpai ramai post nk jd pilot...laki kot yg terpengaruh..bese pompuan je yg cm2.haha..tu yg wt ak makin curious.ak xtgk pon cite tuh.
dan yg sebenarnye, ak xberminat pon dgn pekerjaan pilot ni..bile org kata best classmate ak dpt pilot dulu, ak xrase pape pn..siyes.sb ak xminat..dan ak xsuke kapal terbang...haha..cuma ak xnafikan la nampak hebat kalo tau bawak kapal terbang..sb ak keta pn ak xreti bawok.haha
ak takot kottt naek kapal terbang dulu..mmg pk terhempas je..insaf gile siot ak time tu, pk mati je....tp sekejap jelah insaf.haha!
tibe2 ni ditakdirkan ak berkawan rapat dgn bakal pilot..
askar pilot..mmg ak xske askar sb susa kalo kawin, asik xde je nati, pas2 kene pindah2..
n bile ak da mule syg sgt kt dia, ak xske dia jd pilot..
knp?? sb ak takot kapal terbang terhempasss laaahhh!! haha..
org lain bole la nampak mcm 'wahh, untung lah dpt pkwe pilot ke ape ke'
tp kalo korang kat tmpat ak lah...korg pon xnak lah kehilangan org yg korg sayang laaahhhhh..bile2 mase je lak tu.
risiko kehilangan dia tu lebih tinggi dr org lain..kat atas tu bkn bole eksiden sikit2 je..
tp dsebabkan ayah dia nk dia jd pilot, so ak xley wtpe, ley hormat je kehendak ayah dia, sb tu anak dia..
bile dia mcm give up, dia tnye, kalo dia xjd pilot, jd pegawai biasa je bole x, ak jadi serba salah nk jawab..ak xtau ak patut ckp ape, xtau ape yg terbaik utk dia..lgpun ak xde hak pape pun..
ikutkan hati ak nk dia jadi pelakon sebenarnyee..haha!!tp ni siyes.bkn men2.best kot jd pelakon.haha
erm..tiap kali pun, ak cume ley doa la dia selamat terutama bile dia fly..
so...korang2, carilah pakwe pelakon.haha!pelakon yg bek ea.bkn pelakon yg dok belakon depan kite ke, dok tipu kite, men kayu 3 ke.xpun llaki yg pandai lawan n bjoget..stylo kowt~!!perghhh~~ (mmg ak lbh kpd seni2 ni)
pahni ak kene hati2 post status, takut org tersalah faham pulop..

5 comments:

daznyte said...

dayah!!! tetibe ak eksaited nk tau detail 'pilot' ko tu.. owh.. dah ade pengarang jantung upenye. patut aa status fb ko asek jiwang je. pstu2 klo ak bce, skali ngn ak rse ter-jiwang ngan ter-motivasi. tak sia sia ak kenal ngn ko. *terharu.

daznyte said...

woah! asal komen ak tulisan dye tebal? bold! malu ak tngk komen sniri..

<-- padahal letak komen kat sini lg skali..

daia said...

haha!!nk tau detail ko tgk je kt fb dia.bkn dia reti private kn ponn~
ko mmg pantang kalo ayat jiwang2..mesti muncul punye..ak post jiwang2 pon sb belajo dr ko.tak sia2 ak kenal ko nisah.haha~

kabuto pencen said...

aku bangga kwan ngn ko meon..x sia2 aku masuk ump...

jejaka kesunyian said...

weiii..nape ko dh lame x update blog..update la..aku dh lame x gelak..nk gelak hasil nukilan ko yg lawak tu..hahaha..

Post a Comment